Sanne, 21 jaar:
Ik verloor mijn vriend door zelfdoding


Het verhaal van Sanne is niet uniek.
Wist jij dat zelfdoding doodsoorzaak nummer 1 is onder jongeren?

Het goede nieuws is dat psychische problemen meestal goed zijn te behandelen. Erover praten is de eerste stap naar hulp. Help ons €50.000,- in te zamelen voor de YOUNG MIND Academy, een scholenproject dat jongeren laat praten over hun problemen.


YOUNG MIND Academy laat jongeren praten over hun problemen!

YOUNG MIND Academy is een scholenproject voor leerlingen op het VMBO en MBO en zet leeftijdsgenoten in die zelf of in hun omgeving te maken hebben gehad met psychische problemen.

Doordat de leeftijdsgenoten of peer educators hun eigen verhaal delen ontstaat er een veilige sfeer in de klas. Veel leerlingen die vaak al lang rondlopen met hun problemen, durven dit opeens te delen in de klas. Er ontstaat herkenning en begrip. Ook zijn er veel jongeren die nu de stap durven te zetten naar het zoeken van hulp.

Het scholenproject is in 2014 ontwikkeld en ingezet op scholen. Er is een flinke wachtlijst ontstaan van scholen die het scholenproject willen aanbieden. Ook peer educators staan in de rij. Bekijk het filmpje


Geef en help ons psychische problemen bij jongeren te voorkomen!

Doneer direct of verzin een mooie actie en zamel zoveel mogelijk geld in. Of je nu voor een groot publiek een half uur op je kop wil gaan staan, poffertjes wil bakken voor de hele buurt of gewoon geld wil geven. Het kan allemaal.YOUNG MIND Academy is een scholenproject van Fonds Psychische Gezondheid in samenwerking met Diversion, bureau voor maatschappelijke innovatie.